vchaspik-global-message
11:33, 05.08.2024

На ТОТ окупанти поставили за мету якнайшвидше "закрити питання" з нерухомим майном переселенців - ЦНС

Иллюстративное фото / Открытый источник

На тимчасово окупованих територіях України російські окупанти поставили за мету якнайшвидше "закрити питання" з майном українців, які виїхали перед приходом "визволителів".

Представники російсько-окупаційної адміністрації разом із представниками російсько-окупаційних військ проводять рейди та намагаються визначати приміщення, власники яких не надали правовстановлюючі документи на житло. Про це ]]>повідомляє ]]>Центр національного спротиву, передає Час Пік.

Зокрема, такі рейди проводять в окупованому Мелітополі Запорізької області. Проте за наявною інформацією, "влада" активізувала "віджим" житла на всіх окупованих територіях.

Окупанти на квартирах та під'їздах будинків розміщують друковані оголошення та звернення до мешканців щодо необхідності надання правовстановлюючих документів на житло. В разі неподання документів окупанти заявляють, що будуть вжиті заходи щодо нерухомого майна, тобто житло конфіскують.

"Найвірогідніше це те, що окупаційна адміністрація може віддавати таке житло російським переселенцям, які переїжджають на окуповані території в рамках політики колонізації. Такі дії окупаційної влади свідчать лише про бажання продовжувати геноцидну практику щодо зміни етнічного складу населення на території України", - зазначається у повідомленні.

Якщо вашу квартиру "віджали", а ви знаходитесь далеко від рідної домівки, це не привід сидіти склавши руки. Що радять зробити юристи, щоб після деокупації легше і швидше повернути свою нерухомість, ]]>читайте в нашому матеріалі]]>.

Більшість переселенців так і не мають свого нового житла. Але багато хто навіть не знає, що українці зі статусом ВПО можуть стати на облік для надання безкоштовного тимчасового житла. Також є інші варіанти отримання безкоштовного житла для ВПО. Докладніше про це ]]>читайте в нашому матеріалі]]>.

Багато хто з переселенців залишилися власниками нерухомості в Україні лише за документами, а фактично їхнє житло зруйноване обстрілами. Законом передбачено виплату компенсації за зруйноване через війну житло. Тепер визначилися з пріоритетністю серед ВПО для отримання компенсації за втрачене житло. Хто з переселенців отримає гроші в першу чергу, ]]>дізнайтесь у нашому матеріалі]]>.

Читайте також: ]]>"Не позбавляйте нас віри": Як одне рішення чиновників може перевернути життя переселенців з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного]]>

Читайте ще:]]> Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу]]>