vchaspik-global-message

Повідомлення про помилку

  • User warning: The following module is missing from the file system: context. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: sy_add_new. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: sy_seo. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
13:01, 29.12.2020

"Оселедець під шапкою"

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Оселедець під шубою – це всім відоме блюдо, яке на пострадянському просторі найчастіше готують на Новий Рік. Вперше згадування про цю страву зустрічається в Росії на початку ХХ століття, а згодом вона перекочувала в усі кухні колишнього Радянського Союзу, в тому числі й в українську.

З тих пір "шубу", як називають її по-простому, вважають "своєю" практично всі національності СНД.

Це багатокомпонентне блюдо. Основний її інгредієнт – це оселедець пряного засолу, на яку шарами викладають різні овочі: цибулю, картоплю, моркву та буряк. Найкраще робити шубу в посуді, який має бортики, або ж в спеціальному сервірувальному кільці.

Зазвичай "шуба" готується за стандартним рецептом, тому рідко можна зустріти якісь авторські варіації, оскільки це може порушити гармонію смаку. Але деякі господині додають в оселедець під шубою терте яблуко – вважається, що це надає страві більш пікантний смак за рахунок поєднання солодкого та солоного.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати вам варіант цієї страви – "Оселедець під шапкою". "Під шапкою" - напевно, тому що готується воно порційно.

Способ приготування

  • Картоплю відварити в мундирі, очистити, нарізати кружечками товщиною 5 мм і викласти на блюдо.
  • Буряк відварити, очистити і натерти на крупній терці.
  • Філе оселедця нарізати невеликими акуратними шматочками і розкласти на кружечки картоплі.
  • Варені яйця очистити, нарізати кружечками і накрити ними оселедець. Зверху викласти або натерте на крупній тертці яблуко або нарізане кільцями.
  • З'єднати тертий буряк з майонезом та і гірчицею, посолити, поперчити, перемішати і акуратно викласти гіркою поверх яблука. Прикрасити закуску зеленню і подавати.

Як приготувати роли "Оселедець під шубою", дивіться тут