vchaspik-global-message

Повідомлення про помилку

  • User warning: The following module is missing from the file system: context. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: sy_add_new. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: sy_seo. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
20:52, 30.03.2021

Повітряні пиріжки

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Ці пиріжки – з рецептів карельської кухні. Але у справжніх карелів їх називають «сулухуні піро», що в перекладі означає «женихівські пироги» (або «пироги для зятя»), тому що раніше такі пиріжки смажили, коли в будинок приходили свати або пригощала зятя теща, коли він приходив до неї в гості.

Приготуйте половину пиріжків просто з цукром, а половину, наприклад, з картоплею.

Замісити густе тісто, зробіть кульки, а з них розкачайте тонкі кружечки (сканци), діаметром близько 10-15 см. На одну половину кола насипте цукор (трохи більше половини чайної ложки) і акуратно розрівняйте його. Краї змочіть водою, защипніть та смажте на олії з двох сторін.

Зверніть увагу! Розкачувати тісто треба ТОНКО, в іншому випадку цукор всередині не розчиниться. Під час смаження пиріжки надуються, а потім опадуть і стануть пласкими.

Для начинки картоплю відваріть в невеликій кількості води, злийте воду, розімніть і, ще в гарячу, всипте натертий сир і дрібно нарізаний кріп, посоліть, поперчіть (можна і масла додати).

Їсти пиріжки можна і холодними, і гарячими, просто будьте обережні, щоб не обпектися.