Пізньою весною і влітку для багатьох улюблене проведення часу – пікніки на природі. Ну а які ж пікніки без шашликів та печеної картоплі! Ось тільки все частіше хочеться чогось новенького і в той же час не дуже складного в приготуванні. Рецепт, який ми вам сьогодні пропонуємо, дозволить не чекати літа та спробувати запекти картоплю в духовці – смак виходить як "на вугіллі".
Родзинка цієї картоплі – своєрідна "шкаралупка", яка утворюється за рахунок рум'яної скоринки з борошна.
Приготування
- Картоплини добре помийте, молоду картоплю можна не чистити.
- Дайте воді стекти і відразу ж обваляйте картоплю в суміші: 1 столової ложки солі грубого помелу + 2 столових ложки борошна.
- Запікайте на аркуші в прогрітій духовці при температурі 180-200 градусів.
- Великі картоплинки будуть запікатися довше – приблизно годину, дрібні приготуються швидше – хвилин за 30-40.
Картопля покривається хрусткою скоринкою-шкаралупою, а всередині — розсипчастий і тане в роті. Можна їсти ложечкою, як яйце. Але шкаралупа теж дуже смачна.
Таким чином можна запікати й картоплю без шкірки.
Подавайте з вершковим маслом та сметаною. А можна з оселедцем або будь-яким салатом.
Як бачите, все досить просто, а головне – дуже смачно!